ANKARA / KEÇİÖREN - Keçiören Şehit Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Tarihteki en büyük eğitim etkinliklerinden biri olan uluslararası “Hour of Code” etkinliğine katıldık. Bilgisayar bilimine giriş niteliğinde olan bu etkinliğin bu seneki konusu yapay zekâ idi. Biz de öğrencilerimizle bir saatlik kod eğitimi olan “A.I. ile Okyanus” etkinliğini yaptık.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. Yıldönümünde, okulumuzda düzenlenen törenlerle, saygı, sevgi ve özlemle andık.

Kas

Okulumuz İngilizce öğretmenlerimizden Nurdan Gürler ve takım arkadaşları, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında 81 ilimizde düzenlenen Kamu Spor Oyunları Masa Tenisi Müsabakalarında, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü takımı adına yarışmışlar ve Türkiye 1.si olmuşlardır.

Ekm

Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak amacıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bütün sınıflar panolarını bu özel gün için hazırladı. Konferans salonumuzda İdareci, öğretmen, veli ve öğrencilerimizin katılımıyla program yapıldı.

Kas

Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 26 Ekim 2023 Perşembe günü 8. Sınıf öğrencilerimize okul gezisi düzenlenmiştir.

Ekm

31.10.2023 Salı günü okulumuz mescidinde Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması yapılmıştır. Din Kültürü öğretmenlerimizin değerlendirmeleri yaptığı yarışmada erkek öğrencilerimiz ve kız öğrencilerimiz ayrı yarışmışlardır. Erkek öğrencilerimizden Abdi Abdullah Yücesoy yarışmada birinci olmuştur.

Kas

26 Ekim 2023 Perşembe günü saat 10.00'da konferans salonunda trafik polisi tarafından öğrencilerimize "Trafik Güvenliği" konulu seminer verilmiştir.

Ekm

Beşinci sınıf öğrencilerimiz, 18.10.2023 Çarşamba günü şube öğretmenlerimiz eşliğinde Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret etmişlerdir.

Ekm

Okulumuz Değerler Kulübü öğrencileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sahibe öğretmenimiz ve Matematik öğretmeni Elif Tuğba öğretmenimiz liderliğinde, Çedes projesi kapsamında, rehber eşliğinde 17.10.2023 Salı günü Ankara’nın milli ve manevi değerlerini ziyaret etmiştir.

Ekm

Bu sene 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılan Codeweek ( Kod Haftası) uluslararası bir kodlama etkinliğidir. Milli Eğitim Bakanlığımız bu seneki temayı ” Cumhuriyetimizin 100. yılı” olarak belirlemiştir. Öğrencilerimizi programlama, algoritma konusunda bilinçlendirmek, kodlamaya dikkati çekmek amacıyla her sene başvurduğumuz bu etkinliğe bu sene de iki etkinlik ile katıldık.

Ekm

Öğrencilerimiz,  4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma günü kapsamında bilinç oluşturmak ve hayvanlara yardımın önemini vurgulamak için hayvanlarla ilgilendikleri onları besledikleri anları fotoğrafladı ve bizlere bir video hazırladılar.

Ekm

Şehit Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu; öğrencilerin, öğretmenlerin ve personelin deprem anında nasıl davranması gerektiğini öğretmek amacıyla deprem tatbikatı düzenledi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle tertiplenen ‘Kamu Spor Oyunları’nda, İl Milli Eğitim Masa Tenisi takımına İngilizce Öğretmenimiz Nurdan GÜRLER katılmış, masa tenisi takımı birinci olmuştur. Daha önce de çeşitli spor müsabakalarında birincilik derecesi alan öğretmenimizi çok tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Eyl

5-H sınıfı öğrencileri, Fen Bilimleri dersi öğretmenimiz Zeynep Kübra ARSLAN önderliğinde 28.09.2023 Perşembe günü okul bahçemizde güneş lekelerine bakma etkinliği yapmıştır.

Eyl

Şehit Bülent Aydın İho olarak Mevlid-i Nebi haftası kapsamında bir dizi etkinliğe imza attık. Dkab Zümre Öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan etkinlikler öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.