Eyl

Okulumuzda idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Programda önce  saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Tören, okul müdür yardımcımız Mesut POLATBİLEK’İN konuşmasıyla devam etti. Öğrencilerimiz şiirlerini okudu. 15 Temmuz gecesini anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Haz

Bu yıl Betül Kübra TEKİN öncülüğünde yürüttüğümüz 'Money For Children ' isimli  E-Twinning Projemizin sonuna geldik. Projedeki öğrencilerimize katılım belgelerini Okul Müdürümüz  Fahmettin Aydın taktim etti. Projeye katkıda bulunan 6-B ve 6-F sınıflarına teşekkür ederiz.

Haz

İmam Hatip Şenlikleri kapsamında, okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sahibe ŞIRA öncülüğünde hazırlanan bilgi yarışması, 01.06.2023 Perşembe günü konferans salonumuzda yapıldı.

Üç ayrı oturumda gerçekleşen yarışmada beşinci sınıflar kendi aralarında, altıncı sınıflar kendi aralarında ve 7. Sınıflar kendi aralarında kıyasıya yarıştılar. Sınıf arkadaşları da onlara destek oldu.

May

KTS Mayıs ayı “Eğitim Ortamları ve Fiziki İmkanlar Alanı” kapsamında günümüz şair ve yazarlarının hayatı ve eserleri koridorlarımızdaki lcd panolarda güzel ve bilgilendirici bir sunuyla tanıtıldı.

May

KTS Mayıs ayı Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı kapsamında 26 Mayıs 2023 Cuma günü saat:12.30 da, konferans salonunda, Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Seda ARMAĞAN tarafından okulumuz öğretmenlerine yönelik ‘’Güvenli İnternet  Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması‘’ semineri gerçekleştirdi.

May

Kalite Takip Sistemi 2023 Mayıs ayı Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı kapsamında 25.05.2023 Perşembe günü okul bahçesinde öğrencilerimiz geleneksel oyunlardan bazılarını oynadılar.

May

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz öğrencilerinin başarısını artırmak, seviyelerini tespit etmek, eksiklerini gidermek ve onları sınavlara hazırlamak amacıyla çok sayıda etkinlik düzenledik.

Bu eğitim-öğretim yılında bütün sınıf kademesindeki öğrencilerimize 8 genel deneme sınavı, son sınıf öğrencilerimize ise 12 deneme sınavı yapıldı.

Denemelerin cevap anahtarları ve sonuçlar hızla paylaşıldı. İdare, öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğiyle değerlendirmeler yapıldı. Soru-çözüm etkinlikleri gerçekleştirildi.

May

KTS Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı kapsamında son sınıf öğrencilerimize genel ve mesleki liseleri tanıtmak amacıyla, öğrencilerimiz çeşitli liselere tanıtım gezisine gittiler.

Nis

KTS Nisan ayı “Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı” kapsamında 27.04.2023 Salı günü Rehber Öğretmenimiz Sedat ALMACI liderliğinde öğretmenlerimize, konferans salonunda “Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları” konusu müzakere edildi.

Nis

Kalite Takip Sistemi Nisan ayı “Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı” kapsamında Fen Bilgisi öğretmenimiz Zeynep Kübra ARSLAN öğrencilerimize25 Nisan 2023 Salı günü fen laboratuvarında lise tanıtımı bilgilendirme faaliyeti yapmıştır.

Nis

KTS Nisan ayı etkinliği,  "Eğitim Ortamları ve Fiziki İmkânlar" alanında; okulumuzun uygun mekânlarını (koridor duvarları, merdiven duvarları ve mescit duvarları) imkânlarımız doğrultusunda ayet, hadis, hat ve tezhip çalışmaları ile süslendi.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Genç Sesler” musiki etkinlikleri kapsamında, öğrencilerimizin sanata olan ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak, onları sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere teşvik etmek,  mûsikî kültürümüzün tanıtılmasını, benimsetilmesini ve yaşatılmasını sağlamak Müzik Öğretmenimiz Hülya MARAL rehberliğinde öğrencilerimiz çalışmalar yapmıştır.

Nis

Okulumuz matematik öğretmeni Betül Kübra öğretmenimiz liderliğinde “Money For Children” isimli E-twinning projesi okulumuzda yürütülmektedir. Finansal okuryazarlık konulu bu projenin nisan ayı konusu bankalardır. Nisan ayı etkinliği olarak öğretmenlerimiz rehberliğinde 6-B ve 6-F sınıfı öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yapılarından olan, 1925 tarihinde yapılmış, bankacılık hizmetinin yanı sıra içerisinde müze ve öğrenciler için eğitici bölümler barındıran,  tarihi Türkiye Ziraat Bankası’nı ziyaret etmişlerdir.

Mrt

KTS Mart ayı Değerler Eğitimi alanında “Ramazan Sandığı” çerçevesinde çeşitli uygulamaları hayata geçirdik. Ramazan yardım sandığı, Hoş geldin Ramazan, Ramazan çizelgesi ve kermes etkinlikleri ile yardımlaşma, iyilik, ibadet etmenin önemi gibi konularda öğrencilerimizde farkındalık geliştirmeyi amaçladık.

Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ayhan ASLAN liderliğinde, 8/E ve 8/F sınıfı öğrencilerimiz, 22.03.2023 tarihinde, okul mescidinde, mesleki çalışma olarak müezzinlik etkinliği yapmıştır.