Hour of Code Etkinliği

Tarihteki en büyük eğitim etkinliklerinden biri olan uluslararası “Hour of Code” etkinliğine katıldık. Bilgisayar bilimine giriş niteliğinde olan bu etkinliğin bu seneki konusu yapay zekâ idi. Biz de öğrencilerimizle bir saatlik kod eğitimi olan “A.I. ile Okyanus” etkinliğini yaptık.

Hour of Code, herkesin temel bilgileri öğrenebileceğini göstermek için eğlenceli öğretici materyaller kullanan, bilgisayar bilimine bir saatlik giriş niteliğindedir. Bu yıl, hem yapay zekâyı (AI) hem de yapay zekâ dışı bileşenleri kapsayan kodlama fırsatları sunan Hour of Code etkinliğinde öğrencilerimizle okyanus kirliliğine dikkat çeken yapay zeka kodlama saatini tamamladık. Eğlenceli aktiviteye katılan öğrencilerimiz makine öğrenimi konusunda deneyim kazandılar.

05-12-202305-12-202305-12-2023

Yayın: 05.12.2023 - Güncelleme: 05.12.2023 14:32 - Görüntülenme: 107